Posted in carti

Gaudeamus 2011 — achizitii

* borges — cartea de nisip (polirom)
* donna tartt — istoria secreta (polirom)
* amelie nothomb — in necunostinta de cauza (polirom)
* amelie nothomb — combustibilii (polirom)
* matei visniec — orasul cu un singur locuitor (paralela 45)
* matei visniec — omul cu o singura aripa (paralela 45)
* alfred jarry — superbarbatul (art)
* alfred jarry — superfemeia (art)


Gaudeamus-ul acestui an a inceput promitator, pana mi-am dat seama ca nu am gasit tocmai cartile pe care mi le doream mai mult (Murakami – La capatul lumii… si Ondaatje — Masa pisicii), moment in care am lasat naibii listutzul si mi-am permis sa-mi pierd mintile printre carti.
Pe langa cele deja cumparate, am gasit si ultimele doua carti care-mi lipsesc pt a avea colectia completa Amelie Nothomb — mi-am spus insa, ca targurile urmatoare vor avea un strop de minus farmec fara Amelie pe lista.
Am cumparat insa Matei Visniec, si as fi cumparat si mai mult daca mi-ar fi permis finantele, pt ca abia acum cateva luni am citit ‘Ultimul Godot’ si ‘Caii la fereastra’ si de multa vreme nu am mai citisem – nu numai teatru, dar o piesa care sa-mi placa atat de mult, incat sa o fi recitit de trei ori la nici o saptamana dupa ce am terminat-o.
Am depasit planurile si cu doua carti de Alfred Jarry ale caror titluri nu m-au prea incantat, dar pt ca este el, creatorul si intemeietorul Patafizicii, simt ca vor fi o surpriza.
Mi-ar fi placut sa gasesc la targ si standul editurii Muzeului Literaturii – pt a-mi mai completa seria Manuscris, o colectie sub forma de facsimil, cu fragmente de proza, jurnal sau poezii ale catorva dintre scriitorii cu manuscrise expuse la MLR; un mic muzeu al literarurii in propria-ti casa; sa fie – cred – vreo doi-trei ani de cand nu mai participa la targ.

Am gasit si Faust, insa eu imi amintesc (poate eronat) ca l-am citit in traducerea lui Lucian Blaga; caut, deci, acea traducere.
In rest, niciun Dictionar sarb-roman si invers, desi am zarit unul roman-thai (wtf!!!). In si mai rest, simt ca m-am abtinut destul de bine. Uf!

2 thoughts on “Gaudeamus 2011 — achizitii

  1. Ondaatje e sigur la Humanitas Kretzulescu si foarte probabil la cele mai multe librarii. Pacat ca n-ai prins nici o reducere la el, tho'. Visinec scrie inept, da' ma rog, fiecare cu ale lui… Patafizica? Sigur ca da, si eu sunt tatal pitulului.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s