Posted in carti, sémèmes

Cartea care nu exista

Am petrecut doua ore si mai mult, cautand prin librariile si anticariatele online Paul Ricoeur — Despre traducere; fara succes, desigur. La Polirom stocul era/este mereu epuizat, dinainte de a fi cautat eu cartea — moment care pt mine se situeaza deja in “negura timpului”.

Mi-am amintit ca am cautat cartea si in Paris, la buchinistii de pe malul Senei: unii indiferenti la numele lui Paul Ricoeur, altii – putini – indrumandu-ma spre alte carti de “philo” ( – asa i-am si reperat pe cei pt care cartile erau ‘munca’, si pe cei pt care erau pasiune si interes).

Acum insa, incep sa ma intreb daca aceasta carte exista cu adevarat; poate a existat candva, si acum s-a pierdut. Poate nu se va mai retipari niciodata, si va ramane ratacita pe vecie. Poate nu a Existat niciodata, si este doar o plasmuire a unor fiinte alese, care au parcurs randurile unei carti existente doar in vis…

6 thoughts on “Cartea care nu exista

  1. Si…exista vreo sansa sa-si transforme casa in sala de lectura, la un moment dat? 😀

    Sau… poate ai visat continutul cartii, poate suferi de narcolepsie, poate esti un Ales; poate, poate, poate! nu stiu; daca ma mai gandesc mult, ma apuca disperarea.

    Like

  2. Eu sunt mai mult o fiinta nocturna, inteleg altfel ceea ce citesc noaptea; bibliotecile sunt cu precadere entitati diurne.

    Probabil voi merge la BCU la un moment dat, pt Ricoeur si ceea ce nu gasesc de Milorad P.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s